לאחר שעשינו בירור, ואנחנו יודעים מה המשרות אותן אנו מחפשים, כדאי שתהיה לנו היכרות עם ערוצי החיפוש השונים.
תכנית חיפוש אמורה לשאוף לשלב בצורה מאוזנת את הערוצים השונים על מנת לאפשר תהליך אפקטיבי ומתמשך תוך הפקת לקחים ושיפור עמדות בהתאם לתוצאות. סקירת ערוצי החיפוש שלפנינו תתחיל מן הקל:
זמן קריאה: 1:30 דקות
חברות השמה וכח אדם - היתרונות הם גישה למשרות שאינן מפורסמות, גישה למעסיקים והחיפוש נעשה בעזרת אנשי מקצוע המומחים בתחום הגיוס וההשמה. יש לקחת בחשבון שיתכן ויהיו דמי תיווך או עמלה שייגבו מהמשכורות שלנו.
אתרי דרושים - על ידי הרשמה לאתר ויצירת 'סוכן חכם' נגדיר את המשרה הרצויה לנו ונקבל מידי יום לדואר האלקטרוני שלנו משרות העונות על הדרישות שלנו, כפי שהגדרנו. היתרון של מערכת כזו, בנוסף על היותה חינמית ברוב האתרים, הוא הקישור למאגרי מידע ומשרות שמתעדכנים באופן תדיר. החיסרון שלהן הוא שהתאמת המשרות נעשית לרוב בצורה שטחית ובהתאם לטיב הגדרת הדרישות שלנו, כך שחלק מהמשרות שנקבל יהיו פחות רלוונטיות וייתכן ונפספס משרות אחרות.
לצד יתרון הנוחות, רמת החשיפה באפשרויות חיפוש מסוג אלו מוגבלת למה שאחרים יחפשו עבורנו. ניתן לכלים האלה לפעול ברקע אך יש לשלב שיטות נוספות ואפקטיביות יותר לחיפוש עבודה. שיטות אלה דורשות אקטיביות ורמה גבוהה יותר של מעורבות מצד מחפש העבודה. שיטות אלה הן חיפוש בלוחות דרושים ופניה יזומה למעסיקים, ושימוש בנטוורקינג, עליהם נרחיב במאמרים הבאים.
על מנת להצליח בתהליך חיפוש ומציאת עבודה עלינו לגייס את המשאבים הדרושים לעבודה בכל הערוצים. הכנת תכנית עבודה והפקת לקחים מהתוצאות בדרך יעזרו לנו לפזר את הכוחות בצורה מאוזנת וחכמה יותר ולהתמיד במירוץ גם למרחקים ארוכים.
הטיפים שלנו להצלחה בחיפוש:
הגדירו לעצמכם זמן קבוע בכל יום לחיפוש עבודה
בנו טבלה לצורך מעקב (תצורף טבלה)
צרו 'סוכן חכם' בשני אתרי דרושים לפחות
פנו לשתי חברות כוח אדם העוסקות בתחום בו אתם מחפשים עבודה
זכרו: חיפוש עבודה הוא עבודה בפני עצמה. הקדישו לו את תשומת הלב, הזמן והאנרגיות שהייתם מקדישים אילו הייתם מקבלים עליו משכורת.