כחלק ממערך השיקולים בקבלת החלטות לגבי מסלולי לימוד, חשוב לבדוק אפשרויות מימון וסיוע כלכלי, תכניות עידוד ותמיכה ומלגות. כל אלה נועדו להנגיש את אפשרויות ההכשרה ומסלולי הלימוד, גם עבור אלה שמתקשים לעמוד בגובה שכר הלימוד. יש מלגות שמיועדות לאוכלוסיות מיוחדות: מוצא מסויים, מקום מגורים או מעמד סוציו-אקונומי, מגדר, גיל וכו'. צריך לבדוק לאילו אוכלוסיות אתם משתייכים בכדי להגיש מועמדות למלגות המתאימות.
לדוגמא, מלגות לחיילים משוחררים, מלגות בערי פריפריה, יוצאי עיראק, חרדים, חד-הוריים, נשים, וכו'.
סוג נוסף של מלגות הינו מלגות עבור פעילות חברתית או קהילתית, בהן יש להקדיש מספר שעות שבועיות של עבודה עם אוכלוסיות שונות, קבוצתית או פרטנית. הדוגמא המוכרת ביותר הינה תכנית פר"ח, פרוייקט חונכות של סטודנטים.
המידע לגבי מלגות נמצא במקומות רבים ויש להקדיש זמן לחפש אותו. מומלץ לגשת למרכזי צעירים, להיעזר באחראי מלגות במוסדות להשכלה גבוהה, בנוסף לחיפוש ממוקד ברשת. ישנם כמה אתרים המרכזים מידע או מפנים לגופים הקשורים לקרנות שונות, דרכם ניתן לגלות אפשרויות ולברר פרטים לגבי הגשת בקשות. הרבה אתרים מציעים מחשבונים לבירור זכאות ושירותי ייעוץ חינם. ניתן למצוא מידע גם באתרים העוסקים בהכוונה לימודית, אתרי מוסדות הלימוד ומרכזי הכשרה מקצועית.